Διακοπές στα Κύθηρα: Τι θα πληρώσω για βενζίνη - διόδια

Τα Κύθηρα είναι ένα πανέμορφο νησί που σε κάθε τουριστική σεζόν, συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου. Ποια είναι τα έξοδα για να φτάσεις μέχρι εκεί;

  • -
  • -

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν φτάσει στα ύψη. Πολλές οικογένειες στρέφονται σε εναλλακτικούς προορισμούς που δεν απαιτούν καράβι ή αεροπλάνο για να φτάσεις, αλλά τους προσεγγίζεις με το αυτοκίνητο. Έστω κι αν χρειαστεί να μπεις σε ένα μικρό ferry boat στο τέλος της διαδρομής. Τα Κύθηρα είναι μια τέτοια περίπτωση, καθώς γίνεται να αποφύγεις το καράβι από τον Πειραιά και να φτάσεις μέχρι τη Νεάπολη οδικώς, από όπου και θα πάρεις το ferry boat.

Πόσο διαρκεί το ταξίδι;

Με αφετηρία την Αθήνα, η Νεάπολη απέχει περίπου 350 km, που καλύπτονται σε 4,5 ώρες. Από εκεί, προσθέστε και περίπου 1,5 ώρα που διαρκεί το «πέρασμα» με το ferry boat, για ένα σύνολο περίπου 6 ωρών ταξιδιού. Από την άλλη, το καράβι που φεύγει από τον Πειραιά και πάει κατευθείαν στα Κύθηρα, χρειάζεται 6,5 ώρες. Ο χρόνος πάνω-κάτω είναι ο ίδιος, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το κόστος! Με μια έρευνα που κάναμε τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 335 ευρώ για τέσσερα άτομα και αυτοκίνητο (πήγαινε-έλα).

Δείτε ακόμη: Ρίο-Αντίρριο - Αύξηση της τιμής στο καραβάκι!

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με αυτοκίνητο;

Ακόμη και τώρα, που οι τιμές των καυσίμων είναι αυξημένες, ένα μεσαίο αυτοκίνητο με κατανάλωση 6,5 λίτρα βενζίνης ανά 100 km σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου-επαρχιακού θα χρειαστεί λιγότερα από 90 € καυσίμων για το πήγαινε-έλα (σύνολο 700 km). Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε κόστος διοδίων στα 14,75 € ανά κατεύθυνση (άρα 29,5 € συνολικά) που μας φτάνουν σε ένα σύνολο βενζίνης-διοδίων περίπου στα 120 €. Σε αυτά τώρα, προσθέτουμε ακόμη 150 € (περίπου) που στοιχίζει το πέρασμα από τη Νεάπολη στα Κύθηρα με το ferry boat (αυτοκίνητο και επιβάτες) για να φτάσουμε στο τελικό κόστος του ταξιδιού.