Google Maps: Πώς θα αποθηκεύσω πού πάρκαρα;

Πόσες φορές έχεις ξεχάσει πού πάρκαρες; Είτε η απάντηση είναι πολλές, είτε λίγες, το Google Maps έχει μία λειτουργία για να μην πάθεις ποτέ ξανά το ίδιο και κάθε φορά να βρίσκεις το αυτοκίνητό σου, εύκολα.

  • -
  • -

Το Google Maps διαθέτει μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν το σημείο στο οποίο έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους. Αυτή η λειτουργία είναι πολύτιμη σε μεγάλες πόλεις ή σε μέρη που δεν γνωρίζετε καλά, καθώς σας βοηθά να βρείτε το αυτοκίνητό σας γρήγορα και εύκολα.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps στο κινητό σας. Αφού παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, ανοίξτε το μενού επιλογών πατώντας στο μπλε κουμπί που δείχνει την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Αποθήκευση ως σημείου στάθμευσης". Μόλις το κάνετε αυτό, το Google Maps θα αποθηκεύσει την τρέχουσα τοποθεσία σας ως το σημείο που έχετε παρκάρει το αυτοκίνητό σας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/93768b586943e9d3be07ecdd43781a49.jpg

Τι άλλο αποθηκεύει το Google Maps, εκτός από το σημείο παρκαρίσματος;

Η εφαρμογή σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε σημειώσεις και φωτογραφίες στην τοποθεσία στάθμευσης, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο αν θέλετε να σημειώσετε κάποιες λεπτομέρειες για τον χώρο στάθμευσης ή να τραβήξετε μια φωτογραφία του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε μια υπενθύμιση για να ειδοποιηθείτε όταν πρέπει να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας.

Δείτε ακόμα: Google Maps: Πολύτιμο update για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Δες τι άλλαξε

Πώς θα βρείτε πού παρκάρατε το αυτοκίνητό σας, με το Google Maps;

Όταν έρθει η ώρα να βρείτε το αυτοκίνητό σας, ανοίξτε ξανά το Google Maps και θα δείτε την αποθηκευμένη τοποθεσία στάθμευσης στον χάρτη. Πατήστε πάνω της και επιλέξτε την επιλογή "Οδηγίες" για να λάβετε οδηγίες για το πώς να φτάσετε στο αυτοκίνητό σας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0f38b98d293dd61cdacc5494ac5d0c8a.jpg

Αυτή η λειτουργία του Google Maps απλοποιεί τη διαδικασία εύρεσης του παρκαρισμένου αυτοκινήτου και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και ταλαιπωρία, ειδικά σε αγνώστους ή πολυσύχναστους χώρους. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητά σας, κάνοντάς την πιο εύκολη και άνετη.